Forældrerådsfolder
Vedtaget af skolebestyrelsen december 2017
Klasseråd på Fløng Skole
På Fløng Skole anses det som en nødvendig forudsætning for det enkelte barns læring, trivsel og holdning til det at gå i skole, at der er et positivt og konstruktivt samarbejde mellem skole og forældre. Et tæt samarbejde har afgørende betydning for barnets mulighed for at tilegne sig personlige, sociale og faglige kompetencer i skolen. Personale og forældrene har således et fælles ansvar for barnets trivsel og udvikling i skolens forpligtende fællesskab.
Derfor etableres klasseråd i alle klasser. Klasserådene har en central rolle, i forhold til at udvikle og fremme det sociale liv og fælles normsæt, blandt klassens elever.
Klasseråd
På Fløng Skole etableres der et klasseråd i hver klasse bestående af 4-6 forældre (dog afhængigt af klassens størrelse).
- Der afholdes valg til klasserådet på det første forældremøde, i hver nyt skoleår.
- Der tilstræbes, at både drenge. Og pigeforældre er repræsenteret
- Det foreslås, at der løbende sker udskiftning blandt medlemmerne (for at flere påtager sig arbejdsopgaven samt ansvaret)
Møder i klasserådet
- Klasserådet holder møder efter behov
- Klasselærer/klasselærerne deltager i klasserådets møder inden for den rammerne af lærernes arbejdstid
- Der laves et kort referat af møderne – til resten af klassens forældre/lærere.
Klasserådsopgaver
Klasserådets opgaver kan/bør være:
- I samarbejde med klasselæreren at udarbejde dagsorden til forældremøder
- I samarbejde med klasselæreren at udarbejde en årskalender
- At være formidler ved modtagelse af nye forældre i klassen
- At bestyre klassekassen
- At skrive referater fra forældremøder
- At sørge for uddelegering af opgaver til resten af klassens forældre
- At planlægge og koordinere klassearrangementer og andre sociale aktiviteter
Klasserådets samarbejde med skolebestyrelsen
Klasserådets fokus er altid på ”de bedste vilkår for samarbejdet”. Hvis der er forhold i klassen som ikke er optimale er sagsgangen den, at sagen drøftes med klasselærerne, herefter evt. den leder som er ansvarlig for årgangen/afdelingen.
Skolebestyrelsen har udarbejdet principper for skole-hjemsamarbejdet og disse retningslinjer er pejlemærker, for klasserådets arbejde. Klasserådene kan bruges som en form for høringspart for skolebestyrelsen – f.eks. i forbindelse med udarbejdelse af nye principper. Princip for skole-hjemsamarbejdet ligger på skolens hjemmeside.
Klassekasse
Alle klasseråd opfordres til at oprette en klassekasse. Formålet med klassekassen er at indsamle midler til fælles brug for klassen under arrangementer af social karakter som for eksempel en teater- eller biograftur eller i forbindelse med ekskursioner, lejrskoler eller skolerejser. Ligeledes kan der frigives midler til indkøb af bolde og lignende til brug i frikvarterer, samt andre, efter forældrerådets vurdering, for klassen relevante indkøb.
Skolebestyrelsen har behandlet og besluttet et princip, som åbner mulighed for at afholde en skoleudflugt/lejrskole på 7. klassetrin, hvor lærerne overnatter med eleverne. Et sådant arrangement kan ikke finansieres indenfor skolens tildelte budget ramme, og finansieringen skal derfor foregå, således, at klassekassen afholder udgifter til overnatning, forplejning, transport og evt. entre.